diumenge, 16 de març del 2014

CIRQUE DU SALOU

Aquest curs, a l’espectacle de fi de curs, presentarem el nostre propi circ, Cirque du Salou. Per fer-ho el més real possible, a l’assignatura de Volum, durant aquest curs, hem estat i estem creant la diferent escenografia i el vestuari, foques, un gran elefant, un carro de circ clàssic, un canó per a l’home bala...

Per començar, us ensenyo el carro, fet amb cartró, reforçat amb paper de diari i paper de cel·lulosa i pintat amb pintura acrílica.
Primer, vam reforçar els cartrons laterals per evitar que es dobleguessin enganxant-li cartrons en vertical, reforçant la seva part central, desprès, utilitzant un altre cartró resistent com a base, i un altre una mica corbat com teulada, vam fer la estructura del nostre carro. A continuació i durant un parell de dies, el carro anava reforçant-se gracies a que el vam cobrir sencer amb paper de diari i cola blanca. Quan ja va estar endurit, i per poder pintar-hi a sobre, vam recobrir la part exterior del carro amb paper de cel·lulosa. Quan ja va estar llest, el vam pintar amb el disseny que us mostro a les imatges de Sota.
Per a que no quedes en una simple forma de cartró pintada, i per a que quedés més real, li vam ver dos finestres, en les quals vam enganxar dos jardineres que els alumnes de 4rt van fer, junt amb 3 xemeneies, que vam col·locar a la teulada. I el carró ha quedat així de bé (encara que li falten les rodes)!!!


Seguiré presentant una de les nostres foques, feta amb porexpan, guix i molta paciència.

Per començar, i després d’aprendre de l’error de fer l’altra foca en bloc i llimar, aquesta ja la vam fer retallant la silueta en planxes de porexpan i anant pujant esglaons, tenint com a guia un model de plastilina. Quan vam tenir enganxades totes les planxes, vam posar-nos a llimar-la per donar-li la forma mes natural, i no tan quadrada que li donaven les planxes. Al tenir la nostra foca feta, la vam utilitzar de motlle per fer una altra de guix, que es la de la foto. I li hem fet amb fusta, una base per poder transportar-la mes comodament.


Continuaré amb l’altra mascota del nostre circ, l’elefant! Amb el seu esquelet, fet amb ampolles de plàstic, si si, ampolles, garrafes, brics... I per donar-li aqueta forma d’elefant hem utilitzat paper de diari, cartró i un tub d’extracció. Per poder transportar l’elefant,  que algú si pogués pujar sense xafar-lo, la profe va construir una estructura de fusta interna. I aquest es l’espectacular resultat:
Primer, vam donar-li forma rodona al cartró, i per que es mantingués li vam ficar ampolles i garrafes dins. Per endurir-lo el vam folrar de paper de diari i després, com el carro, amb paper de cel·lulosa, per pintar-ho. La professora va aconseguir dues rodes, i amb una fusta li va posar una a cada costat per a que fos mes realista. I els nostres artistes no poden sortir a l’escenari sense el vestuari, fet a mida, a mà i am dissenys únics per a cada artista. No n’hi ha dos d’iguals.

Als vestits blancs, li hem posat vimet a les costures de les manigues i la part de sota, i li hem cosit pompons de llana vermells, que han fet els alumnes de 4rt. A les faldilles de tul, s’agafa un cordill i s’intercala el tul negre i gris per crear una faldilla. I per ultim, les botoneres, que es fan tot fent trenes amb trapillo. 

 I per poder veure tota l’escenografia i el vestuari i com no, els nostres artistes, hem fet un seguit de fanalets, també unics i de dissenys aleatoris, fets amb filferro i tapant els espais amb paper de seda vermell, o inflant globus, cobrint-los de paper de seda blanc i despres explotant els globus.
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada